Същност и предимства на WordPress от Powweb.eu

Предимства на WordPress

Същност и предимства на WordPress.

WordPress се явява една от най-популярните и най-често използваните CMS типове. Самата CMS в буквален превод и в най-общото си понятие представлява система за управление на съдържанието в уебсайта (content management system). Всички видове – в това число и разглежданата от нас WordPress – системи за управление на съдържанието улесняват процеса по така нареченото наливане на информация, документи, видео и аудио изображения, фактология и подредени в хронологичен ред статии и други видове текстове (анализи и коментари, например). Защо обаче WordPress се смята за най-добрата CMS и какви са нейните предимства ще разберем още сега!

  • WordPress има изключително friendly интерфейс. Той е невероятно лесен за разучаване, след което става и още по-лесен за използване и ежедневно навигиране. С WordPress коригирането, редактирането, публикуването, изтриването и преместването на съдържание в уеб сайта е почти като детска игра. Някои експерти приравняват Joomla към WordPress от гледна точка на лесен интерфейс, но истинският професионалист ще ви каже със сигурност – ако сте начинаещ, изберете WordPress!
  • WordPress има и свой собствен визуален редактор. В споменатата по-горе Joomla е необходимо инсталирането на подобен редактор. Освен че изборът е повече от труден, ако нямате нужните технически познания или ако не сте много наясно какво очакване и от бъдещия си сайт, и от съдържанието в него, от личен опит ви казвам, че смесването на външен редактор с интерфейса на Joomla може да доведе до ужасни грешки в целия код и в крайна сметка страницата ви да загине още преди да е набрала дори първоначалния очакван трафик.

Освен това, WordPress има страхотни функции, които липсват при останалите CMS. Така например, WordPress има динамичен и удобен за всякакъв род манипулации сайдбар. WordPress има и вграден огранайзър, който допълнително улеснява вашата дейност онлайн изобщо. Не на последно място, WordPress предлага стотици готови дизайни и темплейти, както и приставки за по-напреднали. Сред тях има и платени, и безплатни!

Ще завършим с едно от най-големите предимства на WordPress, а именно възможността за безупречна и бърза оптимизация за Google и останалите големи търсачки в интернет.

А вие как мислите – WordPress заслужава ли си?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *