Интересни и полезни съвети за WordPress от Powweb.eu

Интересни и полезни съвети за WordPress – за начинаещи

Ето някои интересни и полезни съвети за WordPress – за начинаещи:

Нали се сещате за моментите, когато видите някой човек и той ви направи уникално добро впечатление на секундата? Нямате точно обяснение на какво реално се дължи това ваше позитивно мнение, но още от мига на първата среща, човекът просто ви изглежда надежден, лоялен, интересен и дори ако искате различен от останалите.

Трябва да знаете, че в бизнеса, а и в интернет нещата стоят по същия начин – от мига на първото посещение на официалната ви страница или корпоративен уеб сайт от страна на вашия потенциален клиент или бъдещ партньор, той просто се влюбва във вас, вашите амбиции или портфолио с услуги и продукти.

Нещо повече – с навлизането на новите технологии все по-осезаемо във всяка сфера от живота ни, корпоративната уеб страница или онлайн магазинът са не само препоръчителни, но и изключително необходими.

Как обаче да направим така, че да имаме хем много атрактивен и функционален уеб сайт, хем поддръжката му да не изисква особено много умения и време? Отговорът е много прост и се състои само от една дума – WordPress!

Въпреки че достъпните и наличните до този момент CMS системи не са една или две, тази си остава максимално най-добрата, най-ефективната, а и най-лесната за усвояване.

Нещо повече – веднъж изграден на базата на WordPress от професионалист, вие ще можете и сами за напред да организирате управлението и редактирането на съдържанието на сайта си – от най-минималната смяна на изображения до публикуване на цели нови страници, както и на обяви, оферти или друг вид съдържание, който да пасне на предлаганите от фирмата ви услуги или продукти.

ИТ експертите са категорични: WordPress е най-доброто и оптимално решение за корпоративен сайта, за търговска дейност, блогове, които да поддържат интереса на аудиторията и дори за лични страници.

Ако вече сами сте се уверели в големия потенциал и многобройните предимста на WordPress с факта, че сте си създали свой корпоративен сайт на тази платформа, то тогава следва другата задача, с която да се заемете, а именно с оптимизирането на управлението на WordPress страницата си. В тази връзка, днес, решихме да ви предложим няколко интересни и много полезни съвети за WordPress, които са особено подходящи за начинаещи. Ако сте фокусирани и концентрирани достатъчно, нека да започваме!

 • 1. Не занемарявайте и не превръщайте сайдбара в килер!

  Сайдбарът или така наречената странична лента за задачите на WordPress системата много често се превръща в истински хаос. Потребителите – особено начинаещите и без опит в работата с нея – я превръщат в тотален килер, където слагат всичко ненужно или поне ненужно на този етап. Разбира се, сайдбарът като функция на WordPress ви дава такава опция, но по-добре не прекалявайте с нея, защото не само че вие самите в един момент ще изгубите ориентация какво се случва в лентата, но и на потребителите ще им се поднесе една така да се каже „кофа пълна с какво ли не”.

 • 2. Направете библиотеката си разбираема!

  В духа на предишния съвет, ще ви помолим и да бъдете особено наблюдателни и внимателни в подредбата на библиотеката си. Направете я да изглежда и ясна, и атрактивна, като същевременно предоставите възможността на клиентите и посетителите си да са винаги наясно какво има точно там. Най-добре е да процедирате с интегрирани папки и да кръщавате файловете и категориите с логични имена, за да може да опростите и процеса по търсене в WordPress сайта ви.

 • 3. Внимавайте и с пермалинковете!

  Естествено, оптимизацията изисква да слагате пермалинкове, за да може бизнесът ви да бъде лесно откриваем в различните интернет търсачки. Това е и причината да сте особено внимателни, но и тактични при линкването на съдържанието. Не се притеснявайте – с времето бързо ще се научите да подбирате най-точния пермалинк, а и запомнете – прекаляването с тях също не е добре!

 • 4. Не забравяйте да използвате футъра!

  Така нареченият футър, за който говорим, се намира в най-долната част на страницата ви. Често тази опция се игнорира от WordPress потребителите, което си е по-скоро грешка, отколкото право на избор. Футърът се използва за поместване на контакти с вас, както и за кратка информация на фирмата ви. Не прекалявайте с тази информация обаче, а бъдете практични, като разсъждавате от гледната точка на клиентите си. Те отиват до футъра предимно, за да видят кой е собственик на сайта и как могат да се свържат с него.

 • 5. Насочете вниманието на таргета си!

  Използвайте заглавия, които грабват, и помествайте на главната страница в WordPress сайта си онова, което искате потребителите да чуят първо за вас, а същевременно и в последствие да свързват с вас. Имайте на предвид, че потребителите не се вглеждат в детайлите на страницата, а усвояват посланията й.

 • 6. Ежедневно обновявайте и правете бекъп, поне веднъж седмично!

  Ъпдейтът онлайн е особено важен, а когато става въпрос за собствения ви бизнес, нуждата от него става още по-голяма. Стремете се да не оставяте страницата си статична. Добре е от време на време да променяте съдържанието, както и дизайна на цялата WordPress страница по-атрактивно и по-атрактивно с всеки следващ път. Така, не само ще привлечете вниманието на клиентите си, но и ще задобрее в управлението на своя уеб сайт.

С тези отлични практически, интересни и полезни съвети за WordPress.

Менажирането на WP системата става лесно като детска игра! Опитайте ги и вие, ако сте в начална фаза на разучаване на CMS системата или ако вашият корпоративен уеб сайт е отскоро в мрежата! Успех!

Интересни и полезни съвети за WordPress от Powweb.eu

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *